

Conferència a càrrec de David Saurí
Es diu que l’aigua, un recurs imprescindible per a la vida, es troba en una situació de creixent escassetat al planeta que probablement encara es veurà més agreujada pel canvi climàtic.
En aquesta xerrada intentarem matisar la condició d’escassetat i introduir un element encara més important que és l’accés al recurs en bones condicions de quantitat i qualitat.
Aquest accés té més a veure amb qüestions econòmiques i socials vinculades amb la desigualtat que amb qüestions de disponibilitat física.
Universitat Autònoma de Barcelona el 1981. L’any 1983 llegí la tesi de llicenciatura a la mateixa universitat i obtingué una beca Fulbright per ampliar els estudis de Geografia als EE.UU. El 1984 començà el programa de doctorat en Geografia de la Universitat de Clark (Worcester, Massachussetts), que acabà el 1990 amb la obtenció del títol de doctor (Ph.D.) en Geografia per aquesta universitat.
Actualment es professor de Geografia Humana a la Universitat Autònoma de Barcelona on ha impartit o imparteix docència a les titulacions de Geografia, Ciències Ambientals i Estudis d’Àsia Oriental. Igualment participa en els programes de Màster i Doctorat de la UAB en Geografia i en Ciències Ambientals, havent dirigit fins el moment unes 20 tesis doctorals i molts altres treballs d’investigació. La seva recerca es centra en la temàtica de l’aigua com recurs però també com risc. L’any 2007 rebé el premi de Medi Ambient atorgat per l’Institut d’Estudis Catalans.